Ενημέρωση με ένα κλικ

Σποράδες: Χωρίς ρεύμα η περιοχή για πάνω από 12 ώρες

Μεγάλα προβλήματα λόγω της “Μήδειας” βιώνουν οι κάτοικοι στις Σποράδες, αφού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση των νησιών.

Από την άλλη, ο Βόλος είναι βυθισμένος σε χιόνι που ξεπερνά και τα 30 εκατοστά ακόμα και στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες την νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα. Τα νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στην ίδια περιοχή,που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και που αφορούσε την ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Στην Μαγνησία τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο Πήλιο,όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει σε πολλά σημεία και το ένα μέτρο και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των δεκάδων εκχιονιστικών μηχανημάτων σε πολλά σημεία η βατότητα των δρόμων είναι αδύνατη.

Μέσα στην πόλη του Βόλου,όπου η συνεχής χιονόπτωση ξεπερνά τις 30 ώρες και συνεχίζεται έστω και με μειωμένη ένταση, το ύψος του χιονιού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομαλή ζωή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας,όπου όλη την νύχτα μηχανήματα εκχιονισμού καθάριζαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και υδροφόρες που ακολουθούσαν έριχναν και συνεχίζουν να ρίχνουν θαλασσινό νερό για να κρατηθούν οι δρόμοι σε ανεκτή και ασφαλή βατότητα.

Η ίδια εικόνα και στα βόρεια προάστια του Βόλου όπου οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες αφού το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά.Η θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου στις 6.30 το πρωί ήταν στον -1 βαθμό και έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Τα αυτοκίνητα κινούνται ,παρά τους εκχιονισμούς, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο του Πηλίου και έχει απαγορευθεί η κίνηση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο Νότιο Πήλιο προς Πλατανιά λόγω πτώσης δένδρων.Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην περιφέρεια Αλμυρού προς Ανάβρα, Κοκκοτούς, Νεράιδα αλλά και στα πεδινά προς Σούρπη, Πτελεό, Αχίλλειο και Αγίους Θεοδώρους.

Ανοιχτοί έχουν διατηρηθεί οι εθνικές οδοί Βόλου-Λαρισας και Βόλου-Μικροθηβών αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω του παγετού.

Να σημειωθεί ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι σήμερα κλειστά στους Δήμους Βόλου, Ρήγα Φερραίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού, καθώς και στην Σκιάθο με αποφάσεις των δημάρχων λόγω του χιονιά. Στον Βόλο κλειστοί είναι και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Παράλληλα, ανοιχτά παραμένουν στον Βόλο σε 24ωρη βάση τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης και το Κοινωνικά Κέντρο Αγίων Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες που έχουν ανάγκη λόγω της κακοκαιρίας

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει