Ενημέρωση με ένα κλικ

Στον ρυθμό της “Μήδειας” η χώρα- Κλειστή η Αθηνών -Λαμίας

Κλειστή είναι από τις 05.30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για όλα τα οχήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που καθιστά πολύ επικίνδυνη την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

“Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).

Επίσης, στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής”.

Και η Νέα Οδός, έπειτα από σχετική απόφαση της τροχαίας, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων κατά τόπους στον αυτοκινητόδρομο και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, στο ρεύμα προς Λαμία στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη και στο ρεύμα προς Αθήνα σε διάφορα ενδιάμεσα σημεία σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική.

Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στον Α/Κ Καλυφτάκη, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και στα υπόλοιπα σημεία στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί από την τροχαία τις επόμενες ώρες.

Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Σε λευκό κλοιό θα παραμείνει η χώρα και σήμερα, με τις πιο βόρειες περιοχές, να μπαίνουν κυριολεκτικά στον πάγο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ: “Στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες, με βαθμιαία βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και τα βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει