Ενημέρωση με ένα κλικ

Πώς θα μοιραστούν σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις 986,5 εκατ. ευρώ

Απόφαση, στην οποία περιγράφεται πώς ακριβώς κατανέμονται στους αρμόδιους φορείς 986,500 εκατ. ευρώ για τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στο καθεστώς «Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» του αναπτυξιακού νόμου (4399/2016, α’ κύκλος 2019), υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Από το παραπάνω ποσό των ενισχύσεων η «μερίδα του λέοντος», συγκεκριμένα 980 εκατ. ευρώ, αφορούν σε επιχορήγηση, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και τα υπόλοιπα 6,5 εκατ. ευρώ σε φορολογική απαλλαγή.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως πολύ σύντομα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων του α’ κύκλου του καθεστώτος «Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων κατάταξης.

«Ενισχύουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα -τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο- και επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει