Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρόδος: Στο εδώλιο δύο Σύροι για ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς στο Καστελόριζο

Τις βαρύτατες ποινές που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα, θα επιχειρήσουν να μειώσουν στις αρχές Μαρτίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, δύο Σύροι ηλικίας 29 και 54 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για το ναυάγιο που προκλήθηκε ανοικτά του Καστελόριζου πριν από έξι χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο  ένα βρέφος μαζί με έναν 16χρονο, μία 45χρονη και μία ακόμα γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για κατά συναυτουργία πρόκληση ναυαγίου από το οποίο επήλθε θάνατος, κατά συναυτουργία παράνομη μεταφορά με πλωτό μέσο από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στην επικράτεια κατά συρροή εκ της οποίας προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Για αυτές τις κατηγορίες οι δύο Σύροι τον Γενάρη του 2017 κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και τους επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 120 ετών, φυλάκιση 3 μηνών (εκτιτέα τα 25 έτη) και χρηματικό πρόστιμο 1.600.500 ευρώ στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More