Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε καθεστώς lockdown Αχαΐα και Εύβοια

Aπό σήμερα (13/2) στις 6 το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ευβοίας (πλην της Σκύρου) μπήκαν σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου.

Στο επίπεδο αυτό παραμένουν επίσης ο δήμος Αγίου Νικολάου του Νομού Λασιθίου, ο δήμος Θήρας και ο δήμος Μυκόνου.

Στις εν λόγω περιοχές αυτές, που ανήκουν σε αυτό το επίπεδο, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί.

Επιπλέον από σήμερα στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Καρπάθου εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στις κόκκινες περιοχές.

Στο επίπεδο αυτό συνεχίζουν να βρίσκονται οι εξής περιοχές: ο δήμος Εορδαίας, ο δήμος Θηβαίων, ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Σπάρτης, η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο δήμος Τεμπών.

Στις περιοχές αυτές ισχύουν τα παρακάτω:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

-Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια

-Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

-Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει