Ενημέρωση με ένα κλικ

Συντάξεις: Eρχεται νέο επικουρικό με κεφαλαιοποιητικό μοντέλο

Συντάξεις: Κερδισμένοι από το νέο «μοντέλο» επικουρικής ασφάλισης που συνδέει το ύψος της σύνταξης με τις εισφορές και τη μακροπρόθεσμη απόδοσή τους θα είναι οι νέοι ασφαλισμένοι που θα ενταχθούν από το 2022 στο πρώτο αμιγώς κεφαλαιοποιητικό επικουρικό ταμείο του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα έχει οφέλη για τους μελλοντικούς συνταξιούχους, ενώ θα συμβάλει και στη μείωση των δημογραφικών κινδύνων που απειλούν διαχρονικά το ασφαλιστικό, τόνισαν χθες οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τις παρεμβάσεις τους στο συνέδριο για τα επαγγελματικά ταμεία που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ).

Στο ασφαλιστικό μας σύστημα λειτουργούν 23 τέτοια Ταμεία, τα οποία προήλθαν είτε από νεοσύστατους φορείς συμπληρωματικής ασφάλισης μέσα από κλαδικές συμφωνίες εργαζομένων και επιχειρήσεων είτε από παλαιότερα επικουρικά ταμεία που μετατράπηκαν σε επαγγελματικά.

Νέα κουλτούρα Δίνοντας το περίγραμμά του νέου συστήματος στην επικουρική ασφάλιση, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στον πρώτο, δημόσιο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος, θα εκπαιδεύσει τους εργαζομένους στην ιδέα της προσωπικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και αυτό θα ωφελήσει την ανάπτυξη και του δεύτερου πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος, που στηρίζεται στα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης.

Το Ταμείο των Καναδών συνταξιούχων, είπε ο υπουργός, είναι μέτοχος του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μέχρι που ξέσπασε η πανδημία είχε επί σειρά ετών μερίδιο από τα κέρδη του. « Γιατί να ωφελούνται οι Καναδοί και όχι οι Ελληνες συνταξιούχοι;», διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More