Ενημέρωση με ένα κλικ

“IL Messaggerο”: “Η Ελλάδα εκπλήσσει και ανοίγει τις πύλες της σε όσους εμβολιαστούν”

Σε εκτενές άρθρο της, η ιταλική εφημερίδα “Il Messaggero” αναφέρεται στην απόφαση της χώρας μας να επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο και μετακίνηση των τουριστών που θα φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του covid.

«Με στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών και να αυξήσει τον αριθμό τους σε σχέση με το 2020, η Ελλάδα προσπαθεί να προετοιμαστεί εγκαίρως για την νέα τουριστική σεζόν», γράφει η εφημερίδα.

Προσθέτει, δε, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφώνησε  με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να επιτραπεί, στις χώρες τους, η ελεύθερη είσοδος και μετακίνηση των Ελλήνων και Ισραηλινών τουριστών που έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού. «Θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στις χώρες μας, χωρίς καραντίνα και χωρίς περιορισμούς», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός», αναφέρει η “Il Messaggero”.

«Πρόκειται για πρωτοβουλία η οποία αποτελεί συνέχεια της πρότασης που έκανε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας ηγείται η Όυρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αυτό που ζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι να φτάσουμε, πριν από το καλοκαίρι, σε ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του covid 19, το οποίο να επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών σε όλη την Ένωση», τονίζει η εφημερίδα της Ρώμης. Και εξηγεί ότι ο κύριος στόχος είναι η ασφαλής ανάκαμψη του τουρισμού χωρίς κινδύνους για ντόπιους και ξένους.

Με αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, καθίσταται σαφές ότι «η Ελλάδα δεν εννοεί σε καμία περίπτωση να κλείσει τις πόρτες της σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί», οι οποίοι θα πρέπει, όμως, να υποβάλλονται σε τεστ και, γενικότερα, στα ήδη προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης.

Η ιταλική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι στην Γερμανία μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να έχει δηλώσει ότι καλό θα είναι, πρώτα, να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, αλλά σειρά παρατηρητών, στο Βερολίνο, θεωρεί ότι αν κάνει το εμβόλιο ένα ικανοποιητικό ποσοστό πολιτών (γύρω στο 30%) θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως για τους ηλικιωμένους.

«Όσο για την Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τους Τάιμς, ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την παροχή, από τα αρμόδια υπουργεία, ενός “διαβατηρίου εμβολιασμών”, παρά το ότι η Ελλάδα αποσαφήνισε ότι θα ζητά μόνον ένα πιστοποιητικό», πληροφορεί τους Ιταλούς η “Il Messaggero”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει