Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχεται lockdown σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο

Προβληματίζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία σε Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη και Αχαϊα, με το lockdown, τύπου Αττικής, σε αυτές τις περιοχές να είναι πιο ορατό από ποτέ.

Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο κυρίως για την πορεία του αριθμού των νοσηλειών σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή καθώς προς ώρας δεν φαίνεται να κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει «επιτάχυνση» όπως συνέβη με την Αττική.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη προσωπική εικόνα της κατάστασης θα έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στην πόλη για να επισκεφθεί νοσοκομεία αλλά και να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η εικόνα της Τετάρτης

Στην Αχαΐα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σταθερά άσχημη καθώς την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 112 νέα κρούσματα με την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να φτάνει στο 36,09.

Στο Ρέθυμνο παρατηρήθηκε νέα έξαρση, με 42 νέα κρούσματα και την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο άκρως επικίνδυνο 49,06.

Πολλά ήταν για ακόμα μια ημέρα τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 101 νέες μολύνσεις με τα «ενθαρρυντικά» στοιχεία να προέρχονται από την αναλογία που παραμένει χαμηλά στο 9,1.

Προβληματική είναι ακόμα η κατάσταση στην Εύβοια όπου εντοπίστηκαν 57 νέες μολύνσεις με την αναλογία να φτάνει στο 27,04 ενώ στις περιοχές που θα στραφεί η προσοχή προστέθηκε και η Θάσος, όπου τα επτά νέα κρούσματα ανέβασαν την αναλογία στο 50,84. Αντίστοιχα προβληματική είναι η εικόνα και στην Κάλυμνο όπου τα εννέα κρούσματα έφτασαν την αναλογία στο 30,56.

Αντίστοιχη η κατάσταση και στη Χαλκιδική, όπου τα 15 νέα κρούσματα οδήγησαν στο 14,16 της σχετικής αναλογίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει