Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα παράταση για τις αυξήσεις σε συντάξεις και αναδρομικά

Παράταση δόθηκε για τις συντάξεις και τα αναδρομικά από το ΕΦΚΑ, για όσους εσφαλμένα οριστικοποίησαν την αίτησή τους και απορρίφθηκαν από τις πληρωμές.

Η πλατφόρμα των διορθώσεων στον e-ΕΦKΑ θα τεθεί σε λειτουργία από σήμερα το μεσημέρι, 10 Φεβρουαρίου.

Αιτήσεις έχουν υποβάλει περίπου 200.000 κληρονόμοι συνταξιούχων για τις επιστροφές των αντισυνταγματικών περικοπών της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 και οι πρώτοι που πληρωθηκαν χθες από τον ΕΦΚΑ είναι 63.207 με συγγένεια α’ βαθμού και χωρίς διαθήκη. Το συνολικό ποσό που καταβληθηκε ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο ο καθένας πήρε 634 ευρώ από την επιστροφή των ακυρωθεισών περικοπών.

Χρονοδιάγραμμα πληρωμής

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αναδρομικών στους κληρονόμους, μετά τη χθεσινή πρώτη πληρωμή θα ακολουθήσουν άλλες δύο ως εξής:

Στις 10 Μαρτίου 2021, οπότε θα πληρωθούν οι κληρονόμοι που θα υποβάλουν οριστικά τα απαιτούμενα έγγραφα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή εφόσον καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Στις 12 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε όσους έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη.

Με τη δεύτερη ευκαιρία διόρθωσης των αρχικών αιτήσεων δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι αναδρομικών από κληρονομικό δικαίωμα θα μπορούν να αντλήσουν και τα δικαιολογητικά που ζητούνται ώστε η αίτησή τους να είναι πλήρης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει