Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχονται 1.500 προσλήψεις σε νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης εξέφρασε, από τη Βουλή την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται καλύτερα έκτακτες καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, για να αντιμετωπιστούν τα κενά που υπάρχουν, τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται διαδικασία προκήρυξης που θα αφορά σε περισσότερους από 500 γιατρούς, σε κρίσιμες ειδικότητες, που δίνουν καθημερινά τη μάχη με την πανδημία.

Σημείωσε, δε, πως στόχος είναι να αναβαθμιστούν τα επείγοντα με τη διαμόρφωση και ενός συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Επίσης και νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού θα γίνουν μέσα στον Φεβρουάριο, προκειμένου να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας και να επανδρωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν σήμερα, αλλά και αυτά που θα ανοίξουν τις επόμενες μέρες.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τόνισε πως θα γίνουν 1.000 προσλήψεις ενώ μέσα στον τρέχοντα μήνα θα λειτουργήσουν ακόμη 300 εμβολιαστικά κέντρα, που συνολικά θα φτάσουν περίπου τα 700. Για τα εμβολιαστικά κέντρα θα προσληφθούν κυρίως νοσηλευτές και γιατροί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει