Ενημέρωση με ένα κλικ

Κόφτης στις αναστολές εργασίας, νέα προγράμματα στήριξης

Το κατάλληλο μείγμα μεταξύ παθητικών και ενεργητικών πολιτικών, με περιορισμό των επιχειρήσεων ή του αριθμού των εργαζόμενων που θα μπορούν να συμμετέχουν στο μέτρο της αναστολής συμβάσεων και ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων σε στοχευμένα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης, αναζητεί το οικονομικό επιτελείο, αναγνωρίζοντας ότι «οι αντοχές του προϋπολογισμού είναι πεπερασμένες».

Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη στον ΣΚΑΪ, ότι «το δημόσιο αντέχει να στηρίζει τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όσο περνάει ο χρόνος, αυτό θα πρέπει να γίνεται με όλο και πιο στοχευμένα μέτρα, ώστε να μην ξεπεραστούν κάποια όρια στα δημόσια οικονομικά.

Ειδικά για τη στήριξη της απασχόλησης, το οικονομικό επιτελείο αναζητεί τη μετάβαση στην επόμενη μέρα, όταν και όπως τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, με ένα μείγμα παλαιών και νέων μέτρων.

Έτσι, για παράδειγμα, ειδικά στο θέμα των αναστολών συμβάσεων, τον ακρογωνιαίο λίθο στήριξης της απασχόλησης όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο η πανδημία Covid-19 ανέτρεψε τα πάντα στην εγχώρια όπως και στην παγκόσμια οικονομία, εξετάζεται η σταδιακή μείωση των επιχειρήσεων που πλήττονται και η διασύνδεσή της με τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Στόχος είναι να στηριχθούν, αφενός, οι κλειστές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές, αφετέρου, οι επιχειρήσεις με μειωμένο τζίρο, π.χ. από 30% και πάνω, για όλο το 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει