Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταϊκούρας: Δεν θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2021

Το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι.

Για το πλαφόν του 30% στις αποδείξεις ανέφερε ότι θα αξιολογηθούν τα δεδομένα και θα αποφασιστεί αν χρειάζεται να υπάρξουν παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε κατηγορηματικά ότι η Κυβέρνηση καλύπτει μέρος των απωλειών όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των απωλειών.

Σε ό,τι αφορά την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, παρέπεμψε στο καλοκαίρι όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Για τις επιταγές που σφραγίστηκαν μέσα στον Ιανουάριο και πριν τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση στην πληρωμή τους, είπε ότι η ρύθμιση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Επίσης και ερωτηθείς για τις πληροφορίες που φέρουν την Αττική ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown, είπε ότι σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το όποιο δημοσιονομικό κόστος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει