Ενημέρωση με ένα κλικ

Σούπερ Μάρκετ: Ποια προϊόντα δεν θα πουλάνε από σήμερα

Πώς θα λειτουργήσει η υπόλοιπη αγορά

Με αλλαγές στο τι μπορούν να πουλάνε άνοιξαν σήμερα Δευτέρα, τα σούπερ μάρκετ, καθώς αυξάνονται τα προϊόντα που δεν θα είναι διαθέσιμα για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, στις περιοχές που ισχύουν τα νέα μέτρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, θα απαγορεύεται η πώληση παιχνιδιών, υποδημάτων, ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών.

Αντίθετα, κανονικά θα πωλούνται κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα προϊόντα που απαγορεύεται η απευθείας πώλησή τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο του click away ή μέσω παραγγελίας κι αποστολής στο σπίτι.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, στις μητροπολιτικές περιοχές (Αττική, η Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική) τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με click away ενώ θα είναι ανοιχτά μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή με προαιρετικό ωράριο από τις 7 το πρωί έως 8 το βράδυ. Το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι κλειστά. Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, βενζινάδικα και καταστήματα τροφίμων από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, μονάδες φροντίδας σώματος, διαιτολογικά κέντρα επίσης θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όπως και των κομμωτηρίων, αναστέλλεται. Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, βενζινάδικα και καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο) εξακολουθεί να ισχύει και το click inside στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία. Τέλος στις περιοχές της χώρας που βρίσκονται στην κατηγορία επιτήρησης, η λειτουργία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει