Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπεκατώρου: Δεν ήθελα απλώς να μιλήσω, ήθελα να αλλάξω κάτι

Η Σοφία Μπεκατώρου, σε συνέντευξή της στο Associated Press, μίλησε για την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων,αφού έσπασε τη σιωπή της για τον βιασμό της, και το κίνημα MeToo, που ξεκίνησε από την ίδια στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει το AP, την αποκάλυψή της Μπεκατώρου “ακολούθησαν δεκάδες δημόσιες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς σε εργασιακούς χώρους από την ελίτ του αθλητικού και του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα”.

Είμαι πολύ χαρούμενη που βγήκαν και μίλησαν” δήλωσε αρχικά η κ. Μπεκατώρου και συνεχίζει, “πρέπει να αγκαλιάσουμε ανθρώπους που έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες, γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, ακόμη και το να μιλάς για αυτό”.

Είναι πολύ μεγάλο το βάρος που κουβαλάμε στην προσωπική μας ζωή”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Ολυμπιονίκης.

Και αυτά είναι πράγματα που μπορούν πραγματικά να σας βυθίσουν σε βαθιά κατάθλιψη για πολύ καιρό. Και αν δεν έχετε τη (σωστή) βοήθεια και περιβάλλον, δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσετε και να προχωρήσετε”, σημείωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

Το κίνημα MeToo

Όπως λέει, ξαφνιάστηκε με την μεγάλη επιρροή που είχε η αποκάλυψη της, αν και είναι ευτυχής που συσχετίζεται με το κίνημα #metoo, το οποίο αναπτύχθηκε όταν άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον σκηνοθέτη Harvey Weinstein.

Όταν άρχισαν να εμφανίζονται αυτές οι καταγγελίες, η Μπεκατώρου αποκαλύπτει ότι ένιωσε “κάτι πολύ δυνατό να έρχεται από μέσα μου, αλλά δεν ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω. Και δεν ήθελα απλώς να μιλήσω γι ‘αυτό. Ήθελα να αλλάξω κάτι”, είπε ο Μπεκατώρου.

Και ήξερα ότι για να αλλάξω κάτι, έπρεπε να είμαι έτοιμη, είτε κάποιος με ακολουθούσε είτε κανένας…. Τώρα, είμαι έτοιμη”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More