Ενημέρωση με ένα κλικ

Στεφανής: Επισκέψεις σε Κιλκίς – Φλώρινα

Τις περιφερειακές ενότητες Κιλκίς και Φλώρινας επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.

Αρχικά μετέβη στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή του συνταγματάρχη Ιωάννης Σωτηρίου για το εκπαιδευτικό έργο και τη συμβολή του στην παροχή επιμόρφωσης και εκπαίδευσης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη διεθνή εκπαιδευτική στρατιωτική κοινότητα.

Σε ομιλία του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε το ΠΚΕΕΥΕ ως εργαλείο αμυντικής διπλωματίας των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα εκπαιδευτικών σχολείων που παρέχονται σε αντικείμενα όπως η στρατηγική επικοινωνία, η προστασία πολιτισμικής κληρονομιάς και η πολιτισμική επίγνωση.

Πρόκειται για ένα από τα 14 πιστοποιημένα από τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ κέντρα, τόσο υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης με άρτιες εγκαταστάσεις. Το ΠΚΕΕΥΕ φιλοξενεί κάθε χρόνο 500 εκπαιδευόμενους από όλο τον κόσμο, ενώ τα 21 χρόνια λειτουργίας του έχει εκπαιδεύσει 4901 μαθητές από 101 χώρες.

Επιπλέον, το ΠΚΕΕΥΕ έχει συνάψει συνεργασίες με Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας, αποτελεί εταίρο του ΟΑΣΑ καθώς έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Με την παρεχόμενη από το ΠΚΕΕΥΕ εκπαίδευση, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η παροχή πιστοποιημένης γνώσης σε ιδιώτες και στρατιωτικούς. Παράλληλα ενισχύεται η διαλειτουργικότητα και οι σχέσεις κατανόησης, φιλίας και συνεργασίας με χώρες από ολόκληρο τον κόσμο.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο συνδρομής του υπουργείου στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, μετέβη στη Φλώρινα, όπου επισκέφθηκε το 1ο Σύνταγμα Πεζικού (ΣΠ) και ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες, ενώ κατά την παραμονή του στην πόλη πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κκ. Θεόκλητο, τον αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Κιοσέ, τον πρόεδρο της κοινότητας Κέλλης Αθανάσιο Τάσκα και τον δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει