Ενημέρωση με ένα κλικ

Kεραμέως: Ανοιχτά τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα

Aνοιχτά θα είναι τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως διαμήνυσε, μιλώντας στο MEGA,με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, τη γενικευμένη ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τις επιπτώσεις τους σε μικρότερες ηλικίες, αλλά και τον θάνατο μαθήτριας Λυκείου στη Θήβα (το σχολείο της οποίας πάντως δεν λειτουργούσε με φυσική παρουσία αλλά με τηλεκπαίδευση), δεν υπάρχει καμία εισήγηση των ειδικών για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων, αλλά και των λυκείων σε περιοχές που δεν είναι “κόκκινες”.

“Υπάρχει μία απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία των σχολείων με βάση την εισήγηση των ειδικών, με εξαίρεση τα λύκεια που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινες”. Για αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση των ειδικών για τα σχολεία”, διευκρίνισε η κ. Κεραμέως, η οποία συμπλήρωσε:

“Παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις για την πανδημία, είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους ειδικούς και πορευόμαστε με βάση τις οδηγίες που μας δίνουν για τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών”.

Η Νίκη Κεραμέως απηύθυνε πάντως έκκληση για λειτουργία των σχολείων με τήρηση των μέτρων, ενώ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές λυκείου να γραφτούν στην ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει