Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύσκεψη επιδημιολόγων: Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεις, καταστήματα

Ευρεία σύσκεψη επιδημιολόγων θα γίνει σήμερα από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας, μετά και τα χθεσινά κρούσματα, ο αριθμός των οποίων ήταν τετραψήφιος.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν ποια μέτρα θα εισηγηθούν την Παρασκευή στο σύνολο της επιτροπής.

Παράλληλα, τακτική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στο Μαξίμου όπου θα τεθούν επί τάπητος τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και οι αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία που δημιουργούν προβληματισμό για την εικόνα που ενδεχομένως να επικρατήσει στις ΜΕΘ τις επόμενες εβδομάδες.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νόμο Αττική να ισχύει νωρίτερα από τις 9 και ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που εξετάζεται είναι ο τρόπος περιορισμού της κατάχρησης συγκεκριμένων κωδικών στο 13033.

Παράλληλα θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ένταξη και άλλων περιοχών στις “κόκκινες”, ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τα καταστήματα όπως η κατάργηση του click inside στις κόκκινες περιοχές. Ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Αναφορικά με τα σχολεία κυβερνητικές πηγές δήλωσαν πως βασικός στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο 3ημερο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει