Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στα “κόκκινα” η ανησυχία – Στο τραπέζι νέα μέτρα για την Αττική

Μεγαλώνει διαρκώς η ανησυχία για τα νέα κρούσματα, μετά και την ανακοίνωση για τα 1.260.

Τα μισά και παραπάνω εντοπίστηκαν στην Αττική, όπου υπάρχουν οι σκέψεις να απαγορευτεί η κυκλοφορία μετά τις 18:00.

“Είναι λογικό από τη στιγμή που αίρονται μέτρα – και αυτό πρέπει να γίνει για να πάρει και ανάσα η κοινωνία – η κινητικότητα να οδηγεί σε αυξήσεις των κρουσμάτων. Όμως, πρέπει να το καταλάβουν όλοι, παρά την κούραση των 12 μηνών, ότι ζούμε μέσα σε μία πανδημία, μια τεράστια κρίση δημόσιας υγείας και χάνονται ζωές. Το πρώτο μέλημα του Υπουργείου Υγείας, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, το πρώτο μέλημα όλης της κοινωνίας, είναι να προστατεύσουμε αλλήλους, τους μεγάλους σε ηλικία, τις ευπαθείς ομάδες, τις οικογένειές μας. Η δημόσια υγεία είναι πέρα και πάνω απ’ όλα”, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας στο κεντρικό δελτίο του STAR.

Όπως είπε η Επιτροπή συνεδριάζει την Παρασκευή και “θα παρακολουθήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τότε. “Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Τεράστια πίεση στα συστήματα Υγείας. Υπάρχει τρίτο κύμα στην Ευρώπη”.

Σε ερώτηση αν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 ο κ. Κικίλιας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

“Με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα θα πάρουμε μέτρα. Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και πρέπει να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας” είπε ο υπουργός Υγείας.

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που διέρρεαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης, πως για πρώτη ημέρα έπειτα από καιρό τα νέα κρούσματα θα ξεπερνούσαν τα 1.000.

Έτσι, στο σύνολο της χώρας διαπιστώθηκαν 1.260 νέες μολύνσεις, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 244 και 22 ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από το σύνολο των κρουσμάτων, 649 εντοπίζονται στην Αττική, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους των ειδικών για αυξημένη διάδοση του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Την ίδια ώρα, μόνο στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώνονται σε ένα 24ωρο 180 κρούσματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει