Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιάκωβος Τσούνης: Δώρησε 23 εκ. ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις

O επιχειρηματίας – εφοπλιστής και βετεράνος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, Ιάκωβος Τσούνης, έκανε μια μεγάλη δωρεά στις Ένοπλες δυνάμεις, καθώς διέθεσε 23 εκ. ευρώ για την άμυνα της πατρίδας και 60 αποβατικά σκάφη.

Ο 97χρονος βετεράνος του Β’ ΠΠ Ιάκωβος Τσούνης επεσήμανε πως θα ήθελε να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, δηλαδή ξυπόλητος και χαρίζει την περιουσία του στις «Άγιες» – όπως τις αποκαλεί, Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ποιος είναι ο Ιάκωβος Τσουνής

Ο Ιάκωβος Τσουνής, γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των πολεμιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Σε ηλικία μόλις 16 ετών πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Το 1966 εισέρχεται στην Ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικώς 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.
Έκτοτε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση.

Η Ελληνική Πολιτεία τίμησε τον ευπατρίδη Εφοπλιστή Ιάκωβος Τσουνή. Με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απένειμε το βαθμό του Υποστρατήγου επί τιμή.

Η συμβολή του Υπτγου ε.τ. Τσούνη προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαχρονική και τεράστια. Προσφάτως και μεταξύ άλλων, με δωρεές του έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια 60 ελαστικών λέμβων (7 – 10 ανδρών) για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και έχουν ανακαινισθεί πτέρυγες κλινικών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει