Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΠΕΚΑ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.

Η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί στο τέλος Μαρτίου.

Προϋποθέσεις

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, στις προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού θα ενταχθεί φέτος και η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των δικαιούχων. Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας myschool θα διασταύρωνεται η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών για την καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Με το τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς, στα μέσα Ιουνίου, θα γίνεται ο επανέλεγχος για την καταβολή του επιδόματος παιδιού ανάλογα με το αν το παιδί έχει περάσει την τάξη ή έχει μείνει από απουσίες και για ποιο λόγο και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν εξαιρέσεις που θα δικαιολογειται αν κάποιο παιδί μείνει στην ίδια τάξη, όπως είναι οι λόγοι υγείας.

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, καθώς οι διασταυρώσεις μέσω της πλατφόρμας του myschool θα γίνονται αυτόματα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν στην διεύθυνση https://www.idika.gr/epidomapaidiou/ με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, εκεί θα επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και θα επιλέξουν την οικογενειακή τους κατάσταση (οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου). Στη συνέχεια πρέπει να συμπληρωθεί τη αίτηση και η σύνθεση της οικογένειας, ενώ μετά απαιτείται η υποβολή των δικαιολογητικών, αν ζητηθεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει