Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Επτά προγράμματα που «τρέχουν» για 38.600 θέσεις εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ εργάζονται πυρετωδώς σχεδιάζοντας προγράμματα – ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας.

Τα προγράμματα:

– Έως και σήμερα 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα φαίνεται ότι έχει «αγκαλιαστεί» από τις επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω συνθηκών αναζητούν τη στήριξη της πολιτείας προκειμένου να μείνουν όρθιες και να διατηρήσουν το έμψυχο δυναμικό τους.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα ξεπερνούν τις 14.500 και αφορούν σε περίπου 8.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 12 μήνες ή 15 μήνες για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

– Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην αγορά εργασίας, με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, το οποίο έχει διάρκεια 12 μηνών και προβλέπει ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830 ευρώ.

Αφορά σε επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 ευρώ μηνιαία.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει