Ενημέρωση με ένα κλικ

Συντάξεις: «Παράθυρο» για αναδρομικά Δώρων για 11 μήνες στις συντάξεις

Νέα δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για αναδρομικά 11 μηνών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από τα καταργημένα Δώρα, ενώ αποτελεί πρόκριμα και για επιστροφές μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Με την εν λόγω απόφαση συνταξιούχος του ΟΑΕΕ που λαμβάνει μόνον κύρια σύνταξη με ποσό 1.034,62 ευρώ μηνιαίως κέρδισε στο Πρωτοδικείο την επιστροφή των Δώρων για το 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 με ποσό 800 ευρώ και άλλα 100 ως «ηθική βλάβη».

Είναι η δεύτερη κατά σειρά δημοσιευμένη απόφαση που δικαιώνει προσφυγή συνταξιούχων για αναδρομικά από Δώρα και η σημασία της έγκειται στο γεγονός ότι οι δικαστές αναγνωρίζουν ότι οι συνταξιούχοι που πληρώθηκαν αναδρομικά τον Οκτώβριο στις κύριες συντάξεις για τις αντισυνταγματικές μειώσεις που είχαν στο 11μηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016 δικαιούνται και τα Δώρα συντάξεων για το ίδιο διάστημα διότι και αυτά εμπίπτουν στις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Η πρώτη απόφαση που επέστρεψε Δώρα σε ομαδική αγωγή συνταξιούχων ήταν η 13864/2020 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνα; (30ό Μονομελές) και την είχε αποκαλύψει τον περασμένο Νοέμβριο ο «Ελεύθερος Τύπος».

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει