Ενημέρωση με ένα κλικ

Με ποια κριτήρια θα επιλέγονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για επιδότηση των πάγιων δαπανών

Οι μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 θα επιδοτηθούν από το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών που σκοπεύει να εφαρμόσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών ενισχύοντας έτσι το οπλοστάσιο των μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι οι όροι με βάση τους οποίους θα επιλέγονται οι επιχειρήσεις και όλοι οι επιμέρους παράμετροι, όπως π.χ. ποιες πάγιες δαπάνες θα καλύπτονται, βρίσκονται ακόμη σε διαβούλευση με τους θεσμούς.

Τόνισε πάντως ότι το μέτρο θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Βάση επιλογής θα είναι η επιχείρηση να έχει μείωση του τζίρου της από την αρχή της πανδημίας σε ποσοστό 30% ή και μεγαλύτερο τους μήνες της πανδημίας, αλλά θα πρέπει να διευκρινιστούν και μια σειρά άλλων κριτηρίων.

Ειδικότερα θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των δικαιούχων, ο χρόνος διάρκειας του προγράμματος και το αν θα εξαντληθούν σε κάθε περίπτωση τα κριτήρια ενίσχυσης, τα οποία με βάση τον κοινοτικό κανονισμό φτάνουν το 70% για τις μεσαίες και το 90% για τις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει