Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταϊκούρας: Έρχεται Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Το γεγονός ότι θα υπάρξει έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή τον Μάρτιο, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το “πως θα ενεργήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων σχετίζεται με το πως θα εξελιχθεί η πραγματική οικονομία, αλλά επιβεβαιώνω ότι θα υπάρξει και 6η επιστρεπτέα προκαταβολή τον Μάρτιο, που θα καλύψει τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο”.

Τις επόμενες ημέρες, διαβεβαίωσε ότι θα βγει η κοινή υπουργική απόφαση που θα δίνει δυνατότητα υποβολής, κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην “επιστρεπτέα προκαταβολή 5”, για όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως 19/1/2021 τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα MyBusinessSuport, αλλά δεν συμπλήρωσαν έως τότε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν επειδή δεν υπέβαλαν “εκ παραδρομής” εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους.

Απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα με τις περίπου 10.000 νέες επιχειρήσεις, που άνοιξαν το Σεπτέμβριο, πήγαν ικανοποιητικά τον Οκτώβριο, αλλά έκλεισαν Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Αυτές έδειχναν ουσιαστικά΄ αύξηση τζίρου για τους 2 μήνες, άρα αποκλείονταν από τη λήψη επιστρεπτέας προκαταβολής. Το ΄ίδιο έγινε με επιχειρήσεις που άνοιξαν τον Δεκέμβριο του ‘19 , και έπρεπε να συγκρίνουμε το τετράμηνο του ‘19 ή τον Ιανουάριο του ‘20, με την αντίστοιχη περίοδο του τελευταίου τετραμήνου του ‘20. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι με την ίδια ΚΥΑ, “θα καλύψουμε τις 10.000 επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει