Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΣΥ: Ξαναγράφεται ο πίνακας προσληπτέων μετά τον έλεγχο του ΑΣΕΠ

Αγνώριστο έστειλε στη διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) τον πίνακα προσληπτέων στο πλαίσιο του τρέχοντος διαγωνισμού για την πρόσληψη οδηγών και τεχνιτών το ΑΣΕΠ αφού ύστερα από τον αυτεπάγγελτο εξονυχιστικό έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής στο σύνολο της λίστας που είχε περάσει από τον έλεγχο της ΟΣΥ, εντοπίστηκε μέχρι και υποψήφιος οδηγός με δίπλωμα οδήγησης …δικύκλου και μόνο.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο διορθωμένος και αναθεωρημένος πίνακας προσληπτέων εστάλη στη διοίκηση της ΟΣΥ για αναμόρφωση ώστε με ενσωματωμένες τις διορθώσεις να επιστραφεί στο ΑΣΕΠ προς επικύρωση και να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του «ethnos.gr», οι αλλαγές που προέκυψαν από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ήταν τόσες με αποτέλεσμα από τον διορθωμένο πίνακα αφενός να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 60 ονόματα υποψηφίων (από το σύνολο των 367), που έχουν αντικατασταθεί από ισάριθμους άλλους των οποίων τα προσόντα υπερτερούσαν και αφετέρου να έχει αλλάξει ριζικά η σειρά και η κατάταξη στους πίνακες προσληπτέων ακόμα και για όσους παρέμειναν εντός λίστας.

Ουσιαστικά οι πίνακες δε μοιάζουν καθόλου με αυτούς που αρχικώς είχε καταρτίσει η Επιτροπή διαγωνισμού της εταιρίας αφού το 1/6 των ονομάτων που είχαν συμπεριληφθεί, έχουν πλέον αντικατασταθεί. Ορισμένα από τα λάθη που εντοπίστηκαν αποδίδονται από τους ελεγκτές σε αστοχίες από απειρία, ωστόσο για αρκετές περιπτώσεις δε φαίνεται να υπάρχει πειστική δικαιολογία.

Εκτός του υποψηφίου οδηγού λεωφορείου, ο οποίος διέθετε μόνο δίπλωμα οδήγησης …μοτοσικλέτας, αλλά παρόλα αυτά είχε συμπεριληφθεί στον πίνακα, εντοπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες δεν είχαν συνυπολογιστεί ισότιμα τα μόρια των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, τα ίδια πιστοποιητικά σπουδών και η ίδια προϋπηρεσία σε άλλους υποψηφίους είχαν συνυπολογιστεί ανοίγοντάς τους το δρόμο για μια θέση στην ΟΣΥ και σε άλλους όχι, με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να έχουν απορριφθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει