Ενημέρωση με ένα κλικ

Τηλεργασία: Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου

Έως και τις 28 Φεβρουαρίου πήρε παράταση η τηλεργασία, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ.

Έτσι, όλες οι επιχειρήσεις της χώρας οφείλουν να προαναγγείλουν στο σύστημα “Εργάνη” την τηλεργασία πριν την έναρξή της με το Έντυπο 4.1 “Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας – Έντυπο ειδικού σκοπού” για την δήλωση της εξ αποστάσεως εργασίας.

Όλες οι επιχειρήσεις που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας υποχρεούνται έως 28/2/2021 να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζομένους τους, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών. Όσοι δεν εφαρμόσουν το μέτρο κινδυνεύουν με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Οι εργοδότες μπορούν να εναλλάσσουν τους μισθωτούς σε υποχρεωτική τηλεργασία, π.χ. ανά εβδομάδα, ανά 15ήμερο κ.ο.κ. Σε αυτή την περίπτωση παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες να τροποποιούν το Έντυπο 4.1 “Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας – Έντυπο ειδικού σκοπού”, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της επιχείρησης.

Το σύστημα της υποχρεωτικής τηλεργασίας εφαρμόζεται υποχρεωτικά μόνο στις περιπτώσεις όπου η εργασία μπορεί να παρασχεθεί από τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που μπορούν να απασχοληθούν με το σύστημα αυτό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει