Ενημέρωση με ένα κλικ

Αρκουμανέας: Αν δούμε ανησυχητικά δεδομένα, θα επέμβουμε άμεσα

Για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και το μεταλλαγμένο στέλεχος αυτού, μίλησε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως οι αρχές θα δράσουν άμεσα σε περίπτωση ανησυχητικών ενδείξεων τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, o κ. Αρκουμανέας σημείωσε αρχικά ότι τα αυξημένα κρούσματα και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες, εξηγώντας, ωστόσο, ότι “αναμέναμε μια αυξητική τάση, με ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σχολεία. Η αύξηση της κινητικότητας βοηθάει τη διασπορά του κορονοϊού”.

Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την προσεχή Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «\”καθημερινά ζυγίζουμε τα δεδομένα ώστε να επέμβουμε άμεσα όπου χρειαστεί. Αν δούμε ανησυχητικά στοιχεία τις προσεχείς ημέρες θα λάβουμε μέτρα. Επειδή όμως χθες, όπως είδαμε, υπήρξε μια αύξηση και ειδικά στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε έως την Πέμπτη οπότε θα συζητηθούν και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει