Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” η Αττική – Σκέψεις για νέα μέτρα

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού προκαλεί έντονοι ανησυχία σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, οι οποίοι σκέφτονται “αναπροσαρμογή της κατάστασης”, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Το γεγονός ότι η Αττική βρίσκεται στο “κόκκινο”, ερευνάται με προσοχή εάν οφείλεται σε διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού και γι’ αυτό θα υπάρξει συντονισμένη έρευνα των εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει ακριβής χαρτογράφηση..

Στο τραπέζι νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ, έδειξε προς την κατεύθυνση των νέων περιοριστικών μέτρων μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τρίτο κύμα, μολονότι η στρατηγική της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή παραμένει το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Τι θα ανοίξει τη Δευτέρα

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ο σχεδιασμός για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα. Αντιθέτως, είναι εξαιρετικά πιθανό έως βέβαιο να μην υπάρξουν άλλες αποφάσεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων (π.χ. κυνήγι, ψάρεμα, χιονοδρομικά κέντρα).

Το ίδιο ισχύει και για μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ τα σενάρια για “χρονόμετρο” στα ψώνια και τις εξόδους στα εμπορικά καταστήματα διαψεύδονται.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη συνήθη διαδικασία, οι ειδικοί θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα έως την Παρασκευή και θα προχωρήσουν στις σχετικές εισηγήσεις, με την κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις κι αυτές ν’ ανακοινώνονται κατά την τακτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει