Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά: Αρχίζουν οι πληρωμές σε 3 κατηγορίες συνταξιούχων

Από τον επόμενο μήνα ξεκινά το τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες δικαιούχων αναδρομικών με την αρχή να γίνεται τη 10η Φεβρουαρίου και με τους δικαιούχους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, ενώ θα ακολουθήσουν τον Μάρτιο – Απρίλιο οι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας και τέλος Απριλίου θα πληρωθούν τα ποσά και στους συνταξιούχους που εργάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το Πάσχα το αργότερο θα εκδοθεί και η απόφαση του ΣτΕ για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις που οφείλονται από τον ασφαλιστικό νόμο Βρούτση για όσους έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης θα πληρωθούν, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, σε τρεις δόσεις, ως εξής:

  • Στους νέους συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά.
  • Στους παλαιούς συνταξιούχους, που ήταν ήδη συνταξιούχοι ή είχαν ήδη υποβάλει αίτηση πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τις 13 Μαΐου 2016.
  • Σε όλους τους δικαιούχους, παλαιούς και νέους συνταξιούχους, που θα λάβουν και τα αναδρομικά που δικαιούνται, τα οποία θα είναι τουλάχιστον 17 μηνών για τους νέους και 18 μηνών για τους παλαιούς συνταξιούχους.

Καθώς οι νέοι συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν τις αυξήσεις τους τον Φεβρουάριο και οι παλαιοί τον Μάρτιο, τα αναδρομικά θα είναι 17-18 μηνών.

Υπενθυμίζεται πως οι νέοι συνταξιούχοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς υπέβαλαν αίτηση από 13 Μαΐου 2016 και μετά, δικαιούνται εξαρχής το 100% της αύξησης.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει