Ενημέρωση με ένα κλικ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ θα έχει τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο διπλωματικές υπηρεσίες μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Λευκού Οίκου βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση για τον προσδιορισμό της κατάλληλης ημέρας και ώρας που θα πραγματοποιηθεί το τηλεφώνημα.

Ένα τηλεφώνημα το οποίο δεν θα είναι μονάχα εθιμοτυπικό προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να ευχηθεί στον νέο πλανητάρχη, αλλά ουσίας, καθώς αναμένεται να συζητηθεί και το ευρύτερο πλαίσιο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της συνεχούς τουρκικής προκλητικότητας.

Για την πραγματοποίηση του τηλεφωνικού ραντεβού μεταξύ των δύο ηγετών εργάζονται από ελληνικής πλευράς η Ελληνίδα πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, Θανάσης Μπακόλας.

Παράλληλα “χτίζεται” το έδαφος για μια ενδεχόμενη νέα επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες εν ευθέτω χρόνω.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More