Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: “Πονοκέφαλος” ο συνωστισμός

Προβληματίζει και πάλι η Αττική

Πονοκέφαλο” έχουν προκαλέσει στους ειδικούς οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις κεντρικές αγορές αυτών των πόλεων.

Και μπορεί οι περισσότεροι να φορούσαν μάσκες, αλλά η τήρηση των αποστάσεων ήταν αδύνατον να τηρηθεί. Και αυτές οι εικόνες λόγω των εκπτώσεων αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ οι ειδικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα δύο μέτωπα, το πρώτο αφορά στον μεταλλαγμένο και πιο μεταδοτικό κορονοϊό και το δεύτερο από την έκρηξη των κρουσμάτων στη δυτική Αττική.

27 μεταλλαγμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ένα ακόμη κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την παραλλαγή του ιού στη χώρα μας σε 27.

Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι καθώς το νέο αυτό κρούσμα εντοπίστηκε στην κοινότητα και είναι “ορφανό” δηλαδή το άτομο δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε προκύπτει επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Προβληματίζει η Αττική – Ανήσυχοι οι ειδικοί

Σε ωρολογιακή βόμβα για την πορεία της πανδημίας μπορούν να εξελιχθούν οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής, με κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους πλέον πολυπληθείς δήμους της χώρας.

Η εξίσωση κρούσματα, νοσηλείες και πληρότητα ΜΕΘ για την Αττική είναι o μόνιμος πονοκέφαλος των λοιμωξιολόγων που βλέπουν τις μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα να υποχωρούν, όχι όμως και στο λεκανοπέδιο.

Οι “κόκκινες” περιοχές της Αττικής αποτελούν τις τελευταίες ημέρες μόνιμο πονοκέφαλο των λοιμωξιολόγων, καθώς Ασπρόπυργος και Αχαρνές βρίσκονται κοντά στα δυτικά προάστια, με κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους πλέον πολυπληθείς δήμους της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει