Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος: Κατάλληλη στιγμή για μερική άρση

Χωρίς να αποκλείσει την πιθανότητα επιβολής ενός νέου τρίτου lockdown, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε απόλυτα σύμφωνος με τις αποφάσεις άρσης μερικών μέτρων που τέθηκαν ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

“Δεν θα είχε λογική αν δεν εκμεταλλευόμασταν τη χρονική στιγμή, έχουμε αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα. Είναι αδύνατον να μείνουμε κλεισμένοι μέσα” σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Open. Και πρόσθεσε πως “τώρα έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε. Είμαστε σε ύφεση του δεύτερου κύματος και ταυτόχρονα έχει αρχίσει ο εμβολιασμός.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες που φαίνεται να έχουν μπει στο τρίτο κύμα. Με τον τρόπο αυτό εμείς, μπορούμε να απωθήσουν προς τα πίσω το τρίτο κύμα και να φτάσουμε στην άνοιξη του 2021, στο τέλος της υπόθεσης”.

Σ’ ότι αφορά την προστασία των μασκών από τις μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τόνισε ότι τα εμβόλια καλύπτουν τα νέα παραλλαγμένα στελέχη της Covid-19 και πως “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χειρουργικές μάσκες προστατεύουν καλύτερα από τις υφασμάτινες. Στη φάση που βρισκόμαστε έως τώρα η υφασμάτινη είναι επαρκής.

Αν όμως διαπιστώσουμε ότι λόγω της μετάλλαξης πρέπει να αλλάξουν θα ειπωθεί. Εώς τώρα είναι αποτελεσματική”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει