Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

"Πονοκέφαλος" Αττική και μεταλλάξεις

To δεύτερο σημαντικό βήμα για τη σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τις αρχές Νοεμβρίου φέρεται να είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Η κατάσταση στην αγορά εξακολουθεί να δείχνει θετική, καθώς τα μέτρα τηρούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα επηδιμιολογικά στοιχεία όμως θα φανούν την επόμενη εβδομάδα.

Ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού

Ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο, σε ειδικούς και κυβέρνηση υπάρχει λόγω της μετάλλαξης του ιού και της μεγαλύτερης μεταδοτικότητάς του.

Το ζητούμενο και σ’ αυτή την περίπτωση είναι η μεταδοτικότητα να μην οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα, το οποίο θα γεμίσει και πάλι τις ΜΕΘ και θ’ αυξήσει απότομα το ποσοστό πληρότητας τη στιγμή που η αποκλιμάκωση συνεχίζεται και ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται διαρκώς.

Αύξηση των κρουσμάτων- “Πονοκέφαλος” η Αττική

Ασφαλώς και το άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως τα εμπορικά καταστήματα ή τα Γυμνάσια και Λύκεια, θα φέρουν νομοτελειακά αύξηση των κρουσμάτων, άσχετα από το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού και τη μεταδοτικότητά του.

Όμως, ειδικοί και κυβέρνηση επιθυμούν η αύξηση αυτή να είναι λελογισμένη και σε κάθε περίπτωση διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά την πίεση που συνεπάγεται στο σύστημα υγείας. Τα κρούσματα πάντως εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα στην Αττική, παρά το γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα σε ολόκληρη την Ελλάδα δείχνει όλο και καλύτερη. Τούτο, μάλιστα, δεν μπορεί ν’ αποκλείσει νέα τοπικά lockdown, όπως αυτά που έχουν ήδη εφαρμοστεί στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα υφιστάμενα μέτρα, αυτά παρατείνονται και τυπικά για μία ακόμη εβδομάδα και παρατείνεται επίσης η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Από την 1η Φεβρουαρίου θα επαναλειτουργήσουν τελικά και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις “κόκκινες” περιοχές θ’ ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει