Ενημέρωση με ένα κλικ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ένταση στη Θεσσαλονικη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ΑΕΙ.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 10, σήμερα το πρωί, είναι κλειστός ο σταθμός του Μετρό “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”.

Εκτός από φοιτητές και μαθητές, στη συγκέντρωση κάλεσαν και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και η ΟΛΜΕ. Στο συλλαλητήριο επίσης κάλεσαν και ενώσεις γονέων.

Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεκπαιδευτικό – όπως λένε – νομοσχέδιο, να σταματήσει το σχεδιασμό της για τα νομοσχέδια που η ίδια έχει εξαγγείλει.

Διαμαρτυρία φοιτητών και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιούν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη φοιτητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τάσσονται κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και τις αλλαγές που αναμένεται να φέρει στον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

Μάλιστα, επεισόδια προκλήθηκαν πριν λίγα λεπτά στο άγαλμα Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, μεταξύ φοιτητών, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών στη προσπάθεια των δεύτερων να πραγματοποιήσουν πορεία.

Η αστυνομία μπήκε μπροστά, έστησε φραγμό, πέφτοντας πάνω στους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση χημικών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει