Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: “Κλειδώνει” για σχολεία

Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων, κάτι που τόνισε και από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει αύριο και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Πάντως, σε περίπτωση που δρομολογηθεί το άνοιγμα σχολείων, η επικρατέστερη ημερομηνία φαίνεται να είναι η 1 Φεβρουαρίου.

Από την άλλη, έντονη συζήτηση γίνεται για άνοιγμα χιονοδρομικών και ταξιδιών από νομό σε νομό.

Ωστόσο, επιφυλακτικός ως προς το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων εμφανίστηκε με τη σειρά του ο Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. “Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα” δήλωσε, αφήνοντας μια χαραμάδα για την απελευθέρωση του κυνηγιού και του ψαρέματος. Αντίθετα, ο κ. Βατόπουλος εμφανίστηκε αρνητικός ως προς την άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό, μεταθέτοντας σε δεύτερο χρόνο τη συζήτηση για την εστίαση.

Σε τηλεδιάσκεψη, ωστόσο, που πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων αναγνώρισε τον παράγοντα χρόνο (δηλαδή την εποχικότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων) και για το λόγο αυτό άνοιξε ένα παράθυρο προς τους επιχειρηματίες, λέγοντας πως θα μπορούσε να εξεταστεί μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών, με την είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει