Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολυμπιακός: Πήρε την… εκδίκηση του!

Αν και έδειξε τάσεις αυτοχειρίας απέναντι στη Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακός «δραπέτευσε» με νίκη στην παράταση, 93-101 από το «Αστρομπάλ», σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στη Euroleague. Το buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα έστειλε τον αγώνα σε παράταση (86-86 κ.α.), αφού η Βιλερμπάν έκανε το τραγικό λάθος να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση.. Στο έξτρα πεντάλεπτο, άσος των Πειραιωτών πέτυχε 6 ακόμη πόντους φτάνοντας τους 23 (6ασ.).

Άξιος συμπαραστάτης του ο Σακίελ ΜακΚίσικ, με τον Αμερικανό να κρατά «ζωντανό» τον Ολυμπιακό στην 4η περίοδο, να πετυχαίνει επίσης 23 πόντους, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ καριέρας του Αμερικανού στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «καρδιοχτύπησαν» στην 4η περίοδο, όταν από δικά τους χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και ανεπιτυχείς διαδοχικές προσπάθειες στη ρακέτα, όταν έπαιρναν τα επιθετικά, ήταν έτοιμοι να… χαρίσουν το παιχνίδι στη Βιλερμπάν.

Όταν, όμως ο Σλούκας έδωσε μια… δεύτερη ευκαιρία στους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός έπαιξε έξυπνα, επέλεξε κυρίως διεισδύσεις για να παίρνει φάουλ και «καθάρισε» την 11η νίκη του σε 20 αγώνες. Πήρε και μια «γλυκιά εκδίκηση» για την ήττα της περασμένης Παρασκευής (15/1) στο ΣΕΦ από τη Βιλερμπάν. Με αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός ξανάπιασε τις ομάδες που ισοβαθμούν στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα (Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας και Βαλένθια).

Η ομάδα του Ολυμπιακού θα ταξιδέψει από τη Λιόν με τσάρτερ στο Κάουνας, όπου την Παρασκευή (22/1, 20:00) αντιμετωπίζει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι τη Ζαλγκίρις.

Η Βιλερμπάν, οι παίκτες της οποίας θα χρειαστούν αρκετό καιρό για να… χωνέψουν πως άφησαν αυτό το παιχνίδι στην παράταση,  υποχώρησε σε 6-10. Πρώτος σκόρερ των Γάλλων ο Νόρις Κόουλ με 21 πόντους, ενώ 18 πέτυχε ο Ντέιβιντ Λάιτι και 16 ο Ουίλιαμ Χάουαρντ.

Για τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκαν οι Κώστας Παπανικολάου και Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ η Βιλερμπάν δεν είχε τον τραυματία Μουσταφά Φαλ, καθώς και τον Ντέρικ Ουόλτον που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 37-44, 61-63, 86-86 κ.α., 93-101 παρ.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Τι Τζέι Πάρκερ): Φρίμαν 2, Καουντί 5 (1), Ντιαό 4, Χέιζ 13, Μπακό 10, Λάιτι 18 (2), Χάουαρντ 16 (3), Γιαμπουσελέ 2, Κόουλ 21 (1), Σταζέλ 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 12, Σπανούλης 3 (1), Σλούκας 23 (2), Μάρτιν 15, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 11 (1), Ζαν-Σαρλ, Τζένκινς 6, Έλις 8, ΜακΚίσικ 23 (1)

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει