Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυγενάκης: “Ομιχλώδης και βρωμερή η κατάσταση σε κάποιες ομοσπονδίες”

Για τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία, καθώς και για άλλα θέματα της αθλητικής επικαιρότητας μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ενα».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η υπόθεση Μπεκατώρου αποκάλυψε στην ευρύτερη κοινωνία «την ομιχλώδη, βρωμερή κατάσταση που έχει καλλιεργηθεί σε κάποιες -όχι όλες- αθλητικές ομοσπονδίες». Παράλληλα, μιλώντας για τη θέσπιση ορίων θητειών και ηλικίας στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, υπογράμμισε ότι «δεχτήκαμε απίστευτη πίεση και λάσπη, με εντάσεις και ανακοινώσεις και επιθέσεις, αλλά καταφέραμε και περάσαμε αυτές τις διατάξεις».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επίσης στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων, σύμφωνα με το οποίο λειτουργούν πλέον απολύτως νόμιμα έως 4.500 σωματεία, ενώ ο αριθμός συνολικά αναμένεται να φτάσει περίπου στα 6.000. Επίσης, ο κ. Αυγενάκης στάθηκε και στο νόμο που ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο του 2020 και αφορούσε ένα αίτημα 30 χρόνων των αθλητών για παρουσία και εκπροσώπησή τους στις διοικήσεις των ομοσπονδιών.

Ερωτηθείς για το Ράλι Ακρόπολις, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε «πολύ χαρούμενος γιατί μετά από 7-8 χρόνια το Ράλι Ακρόπολις επανήλθε στο καλεντάρι του WRC. Είμαστε πλέον σε στάση αναμονής για το 2021, καθώς είμαστε η πρώτη αναπληρωματική χώρα. Για το 2022 και το 2023 έχουμε ήδη «κλειδώσει» να διοργανώσουμε στη χώρα μας το Ράλι Ακρόπολις. Υπάρχει, όμως, μεγάλη πιθανότητα και μάλιστα είναι και θέμα ημερών, να έχουμε ευχάριστα νέα και για το 2021. Από πρώτη αναπληρωματική θέση να γίνουμε τακτικοί, πλέον, διοργανωτές μέσα στο 2021».

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ο υφυπουργός επισήμανε πως «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να έχουμε μία υποψηφιότητα προέδρου της ΕΠΟ κοινής αποδοχής. Απομένει να ανταποκριθούν σε αυτό το σύνολο των εκλεκτόρων, το σύνολο των ανθρώπων που διαμορφώνουν τις καταστάσεις στις εκλογές της ΕΠΟ, που έχουν προγραμματιστεί μετά από νεότερη απόφαση για τα μέσα του Φεβρουαρίου και πάντα σύμφωνα με τον νόμο, στο πλαίσιο που έχουμε ορίσει».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην επιστροφή των μικρών αθλητών στις προπονήσεις των ακαδημιών, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι «οι ακαδημίες είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, σε συνάρτηση πάντα με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που μας απασχολούν πάρα πολύ, αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω με μία ημερομηνία, με ένα «ναι» ή με ένα «όχι». Είναι μία υπόθεση που εξελίσσεται με το γενικότερο πλάνο της αντιμετώπισης της πανδημίας και βεβαίως σύμφωνα με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων. Προς το παρόν δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει