Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Δεν έχει έρθει η ώρα της εστίασης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα βήματα μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά για να αποφευχθεί αναζωπύρωση της πανδημίας.

“Για να αποφύγουμε αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει τα βήματά μας να είναι προσεκτικά. Θα συνεδριάσουμε για να δούμε την πραγματική εικόνα του πόσο το άνοιγμα της αγοράς θα επηρεάζει την πανδημία και μετά θα συζητήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς, όμως, για το τι προέχει – με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα και όχι τα σχολεία – ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα είναι μια εποχική δραστηριότητα και αυτοί οι άνθρωποι αν δεν δουλέψουν τώρα, δεν θα το κάνουν κάποια άλλη περίοδο.

Μαζί με τα χιονοδρομικά λοιπόν, θα αρθεί και η μετακίνηση από νομό σε νομό και στη συνέχεια θα έχουν σειρά τα σχολεία και συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στο γιατί, πάντως, προηγήθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός: “Ασφαλώς, η αγορά έπρεπε να προηγηθεί των σχολείων.

Η αγορά με τις εκπτώσεις αυτές τις μέρες δουλεύει. Τα εποχικά είδη αν δεν πουληθούν τώρα, καταστρέφονται. Τα σχολεία μπορούν να πάρουν και παράταση τον Ιούνιο. Καλώς προηγήθηκε η αγορά των σχολείων”.

Τι θα γίνει με εστίαση και κέντρα διασκέδασης

Το μήνυμα που έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ότι πρέπει να ξεχάσουμε την παλιά μας ζωή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η εστίαση προς το παρόν και τα κέντρα διασκέδασης δεν ανοίγουν.

“Η εστίαση δεν είναι της παρούσης”, επανέλαβε για μία ακόμη φορά, τονίζοντας ότι όποτε και αν ανοίξουν τα εστιατόρια, θα λειτουργούν μόνο στους εξωτερικούς χώρους με θερμάστρες.

“Δεν θα ανοίξουν μέσα τα καταστήματα και δεν θα αξιοποιηθούν όλα τα τετραγωνικά. Για τα κέντρα διασκέδασης είπε θα αργήσουν, επίσης, να ανοίξουν.

“Υπάρχει μία πανδημία και ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα που φοβίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους επιστήμονες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο κορονοϊός είναι στα χειρότερά του, απλά στην Ελλάδα είμαστε καλύτερα”, ανέφερε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πάρει τις όποιες αποφάσεις πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει