Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως για ΑΠΘ: Να διερευνηθούν μέχρι τέλους οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης πρώην φοιτητριών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από διδάσκοντες, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε επικοινωνία που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους”, αναφέρει σε σχετικά ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Κεραμέως.

Και προσθέτει ότι “δεν νοείται η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών”.

Σ’ ότι αφορά την επικοινωνία της με τον πρύτανη, η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι “ζήτησε να άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις. Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου” καταλήγει η ανάρτηση της κ. Κεραμέως.

Δείτε την ανάρτηση της υπουργού:

https://www.facebook.com/NikiKerameus/posts/2770020439906416

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει