Ενημέρωση με ένα κλικ

Αmazon: Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για την Ελλάδα

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου το άνοιγμα γραφείων, για πρώτη φορά, στην Αθήνα.

Όπως ήταν φυσιολογικό η είδηση προκάλεσε θετικές ανακατατάξεις στα εργασιακά δρώμενα της Αθήνας, με χιλιάδες εργαζόμενους να περιμένουν με ανυπομονησία για τις νέες θέσεις εργασίας.

Η Amazon, ανακοίνωσε ότι τα νέα γραφεία στη χώρα μας αποτελούν μέρος της επένδυσης που έχει ήδη κάνει η εταιρεία στην Ελλάδα, καθώς  ήδη υποστηρίζει έναν μεγάλο αριθμό πελατών και συνεργατών.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής οι δραστηριότητες της Amazon θα υποστηρίζουν οργανισμούς, αλλά και επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων νεοσύστατων επιχειρήσεων- όπως και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα με σκοπό τη μετάβαση στο AWS Cloud.

Τί είναι το ΑWS

Το AWS, σύμφωνα με την Amazon, παρέχει αποθήκευση, δικτύωση, βάσεις δεδομένων και άλλες προηγμένες τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, καθώς και υπηρεσίες pay-as-you-go.

Μερικές από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο, όπως η Airbnb και η Netflix, καθώς και εταιρικές εταιρείες, όπως η BMW, η Formula 1 και το Twitter, καθώς και κυβερνητικοί οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου και η NASA χρησιμοποιούν AWS.

Ποιες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας στη χώρα μας, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ανακοινώσιμος προς το παρόν.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Αmazon, προσανατολίζεται στο να προσλάβει μεταξύ άλλων άτομα για θέσεις όπως account managers, partner managers, solutions architects, προσωπικό υποστήριξης κ.α., ώστε να μπορούν οι πελάτες της να εξυπηρετούνται τοπικά και να επικοινωνούν με την AWS στη γλώσσα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει