Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης μας αφορά όλους»

Θέση πήρε το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης της Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοϊας Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της ΕΙΟ.

«Ο βιασμός αποτελεί εγκληματική πράξη και όχι “δυσάρεστο περιστατικό”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ας δούμε κατάματα τα κοινωνικά προβλήματα και τις παθογένειες του αθλητισμού, τις εγκληματικές περιπτώσεις κακοποιήσεων και του σεξισμού, του εκφοβισμού και άλλων έκνομων συμπεριφορών κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας,» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος αυτής, το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπενθυμίζει πως «ο κος Αυγενάκης, με χίλιες δυο προφάσεις και «ναι μεν αλλά», κατήργησε την ποσόστωση φύλου, που αποτελούσε εργαλείο θεσμικής εδραίωσης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών».

Στη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται:

«Η καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας από αθλητικό παράγοντα μας αφορά όλους. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι χώρος παιδαγωγικής ολοκλήρωσης, αλληλεγγύης, αξιών και όχι σχέσεων εξουσίας κι εκμετάλλευσης παιδιών, νέων ανθρώπων και γυναικών, που συντελούν σε εγκληματικές συμπεριφορές.

Διότι, ο βιασμός αποτελεί εγκληματική πράξη και όχι «δυσάρεστο περιστατικό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ας δούμε κατάματα τα κοινωνικά προβλήματα και τις παθογένειες του αθλητισμού, τις εγκληματικές περιπτώσεις κακοποιήσεων και του σεξισμού, του εκφοβισμού και άλλων έκνομων συμπεριφορών κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ας διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα επιτρέπει την εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών.

Η χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της προσωπικής κακοποίησης αφορά μόνο στο θύμα και την ψυχολογική του ετοιμότητα. Μέχρι την εξάλειψη των ανδροκρατικών στερεοτύπων, που δυστυχώς ενεδρεύουν στον ελληνικό αθλητισμό, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Ειδικά στις μέρες μας που ο κος Αυγενάκης, με χίλιες δυο προφάσεις και «ναι μεν αλλά», κατήργησε την ποσόστωση φύλου, που αποτελούσε εργαλείο θεσμικής εδραίωσης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει