Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιμπραΐμοβιτς: “Η Μίλαν ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση”

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι μία από τις ξεχωριστές περιπτώσεις στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Συγκαταλέγεται με βεβαιότητα, στους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών, ενώ το ιδιόρρυθμον του χαρακτήρα του, είναι ο λόγος που απασχολεί τα πρωτοσέλιδα, εκτός από τα επιτεύγματα του μέσα στο γήπεδο και για τις τοποθετήσεις του έξω από αυτό.

Σήμερα στα 39 του χρόνια, ο διάσημος Σουηδός, είναι ο ηγέτης της Μίλαν και οδηγεί τους «ροσονέρι» στην κορυφή του καμπιονάτο. Μετά από χειρουργική επέμβαση για ρήξη χιαστών και μία εντυπωσιακή θητεία στο MLS, ο Ζλάταν επέστρεψε στην Ευρώπη, όταν ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός.

Σε ανύποπτο χρόνο, πέρυσι, είχε δηλώσει ότι εάν πήγαινε στην Μίλαν από την αρχή της περιόδου, η ομάδα θα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Τότε, σχεδόν κανείς δεν έδωσε σημασία, αλλά όταν δεν δίνεις σημασία στον Ζλάταν, αυτός σε… τιμωρεί. Κι εφέτος, που είναι από την αρχή της χρονιάς στην ομάδα, ο «Ιμπρα» έχει φέρει την Μίλαν στην κορυφή.

«Επέλεξα την Μίλαν, γιατί ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση. Δεν με ενδιέφερε μια εύκολη περίπτωση. Με έλκει το απίθανο», σχολίασε μιλώντας στην «Corriere dello Sport» και πρόσθεσε: «Σήμερα αισθάνομαι σαν ηγέτης. Οδηγώ και η ομάδα με ακολουθεί. Πριν από δέκα χρόνια, ήταν μία άλλη Μίλαν. Αλλά η Μίλαν που βρήκα το 2020 ήταν διαφορετική. Μια πολύ νέα ομάδα. Εργασθήκαμε και θυσιάσαμε τον εαυτό μας. Κι εδώ είναι τα αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο η αξία μου».

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους στην ζωή και στην καριέρα του Ιμπραΐμοβιτς, είναι η ψυχολογία. Και στον τομέα αυτόν, ο Σουηδός άσος είναι αξεπέραστος. Μπορεί να τον αποκαλούν αλαζόνα και υπέρμετρα εγωκεντρικό, όμως αυτός αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές, μέσα στο γήπεδο. Και φροντίζει να μεταδίδει ανάλογα συναισθήματα στους συμπαίκτες του, όπως έκανε με τον Πιερ Καλουλού. Σε έναν αγώνα, ο 20χρονος Γάλλος αμυντικός, βγήκε στο γήπεδο φορώντας γάντια για να προστατευθεί από το ψύχος.

Ομως ο Ζλάταν έσπευσε κοντά του και του τα έβγαλε, εξηγώντας την κίνηση αυτή: «Ενας νεαρός παίκτης κάνει το ντεμπούτο του ως αμυντικός, φορώντας τα γάντια του. Τι εικόνα δίνει; Σίγουρα δεν φοβίζει τον αντίπαλο»…

Ο Ιμπραΐμοβιτς, πάντως, είχε έναν… καλό λόγο, τόσο για τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, όσο και για τον Στέφανο Πιόλι.

«Είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο. Αλλά όχι, δεν του το είπα. Πρέπει να συνεχίσει να πεινάει για διακρίσεις. Δεν είναι φυσιολογικό ότι δεν έχει παίξει ποτέ σε αγώνα του Champions League», σχολίασε αναφερόμενος στον τερματοφύλακα της Μίλαν, ενώ μιλώντας για τον προπονητή του, επεσήμανε: «Αυτός προπονεί κι εγώ παίζω.

Μου ζητά να κάνω ορισμένα πράγματα και τα κάνω. Με εμπιστεύεται και μου δίνει οδηγίες που μου αρέσουν. Είναι μια καλή ισορροπία σε μία εργασιακή σχέση. Νιώθω καλά μέσα και έξω από το γήπεδο. Πέρυσι, δεν γνώριζε εάν θα μείνει στην ομάδα. Και αντί να φύγει και να πάει κάπου όπου θα είχε μέλλον, έστελνε μηνύματα στους παίκτες σε καθημερινή βάση. Και αποδείχθηκε εξαιρετικός προπονητής».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει