Ενημέρωση με ένα κλικ

Ταραντίλης: Αύριο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ανακοίνωσε ότι αύριο, Παρασκευή, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς.

Παράλληλα τόνισε πως αύριο η επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί τι πρέπει να γίνει να τα καταστήματα και στη συνέχεια ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Αναφερόμενος στην πανδημία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι “αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πανδημία, ωστόσο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα”.


Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων.

Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας”, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ταραντίλης.

Όπως είπε “αυτό θα γίνει και αύριο. Σε κάθε περίπτωση -λαμβάνοντας υπόψη και τα διαδραματιζόμενα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- συνεχίζουμε την άμυνα απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα εντείνουμε την αντεπίθεση, εφαρμόζοντας το σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό”, πρόσθεσε.

Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος στον τομέα της υγείας και τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει