Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Το βλέμμα στραμμένο στο λιανεμπόριο

Ανησυχεί η Αττική

Έτοιμο να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Ωστόσο αύριο θα ανακοινωθεί το αν και το πως θα γίνει το επόμενο βήμα.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει γίνει με τις μεθόδους click in shop για την ένδυση, την υπόδηση και τα κοσμήματα, και με click away για όλους τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου, εκτός ίσως για τις περιοχές που έχουν τεθεί σε αυστηρή επιτήρηση καθώς υπάρχει φόβος για αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, όπου υπάρχει δυνατότητα παραλαβής εκτός θα είναι παραλαβή εκτός και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα θα έχουμε click in shop, δηλαδή, εντός του καταστήματος, πάντα βέβαια με τους περιορισμούς για τα άτομα βάσει τετραγωνικών ενώ θα υπάρχει αναρτημένη λίστα των ραντεβού τα οποία θα κλείνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά.

“Ανησυχεί η Αττική – Τι θα γίνει με τις κόκκινες περιοχές

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τον κορονοϊό. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας, αναφέρθηκε στο πότε θα σημάνει συναγερμός στην περιοχή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας έκανε γνωστό πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 800 ενεργά κρούσματα στον κεντρικό τομέα Αθηνών, ενώ η κάλυψη στις ΜΕΘ βρίσκεται στο 60% με όριο συναγερμού το 80%, με τον Κεντρικό Τομέα να βρίσκεται κοντά στο “κόκκινο”.

“Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, αν πάμε σε κάλυψη πάνω από 80% θα παρέμβουμε”, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος μεταξύ άλλων.

Επιπροσθέτως, όπως ασημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρούνται συγκεντρώσεις υψηλού ιικού φορτίου:

· στη Δυτική Αττική,

· στη Βοιωτία,

· στη Λέσβο,

· στην Κάλυμνο,

· στη Ροδόπη,

· στην Αργολίδα και

· στη Χαλκιδική

Με αυτά τα δεδομένα, “οι κόκκινες περιοχές θα παραμείνουν εκτός ανοίγματος, σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο δεν μπορούμε να έχουμε κινητικότητα πληθυσμού, που σημαίνει διασπορά, δηλαδή πίεση στο ΕΣΥ” επισήμανε ο Καθηγητής Σύψας με εξαίρεση τα σχολεία.

Στα ανησυχητικά στοιχεία, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας περιέλαβε χθες το γεγονός ότι η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα τα 46 έτη και υπογράμμισε ακόμη πως “εδώ και 15 μέρες έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη”, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει