Ενημέρωση με ένα κλικ

Κακοκαιρία “Λέανδρος”: Ισχυρό ψύχος και χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα

Ισχυρό ψύχος και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα φέρνει από απόψε το βράδυ η κακοκαιρία “Λέανδρος”.

Η ψυχρή “εισβολή” του “Λέανδρου” θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΜΥ, οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης.

Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος,ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1,τόνισε πως αναμένονται χιονοπτώσεις και στα βόρεια της Αττικής: “Την Πέμπτη προς την Παρασκευή αναμένουμε χιονοπτώσεις και στα ορεινά και ημιορεινά του λεκανοπεδίου της Αττικής, ίσως και στα πιο βόρεια προάστια. Το πέρασμα, όμως θα είναι σχετικά σύντομο. Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με βροχές και χιόνια – την Κυριακή ίσως και σε πιο πεδινές περιοχές, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να είμαστε βέβαιοι για τις προβλέψεις μας”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει