Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Προτείνει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ε.Ε

Επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico, στην επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για “επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη”, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι “αυτό (το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα προσφέρει επίσης ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό”.

Όπως σημειώνει το Politico, είναι προτιμότερο να ξεκινήσει νωρίς η εκστρατεία, δεδομένης της πρόσφατης εμπειρίας με τον συντονισμό της ΕΕ. “Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που είχαμε στην ανάπτυξη ενός κοινού PLF (Passenger Locator Form) μας έδειξε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ για να προχωρήσουμε τα πράγματα”, προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το Politico σημειώνει επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει να συζητηθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, όπως τονίζεται μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει ένα θετικό κίνητρο για τους πολίτες διασφαλίζοντας πως θα ενθαρρυνθούν να κάνουν το εμβόλιο.

“Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη ενός κοινού Εντύπου Εισερχομένων Επιβατών (PLF) κατέστησε σαφές ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου να προχωρήσουν τα πράγματα”, αναφέρει στη επιστολή του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 21 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να συζητηθεί το θέμα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει