Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι βασικές ειδήσεις της ημέρας σε 10’’

Το Arthro.gr σας παρουσιάζει τις βασικές ειδήσεις της ημέρας:

-“Δεν είμαστε ταπί γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση με εξατομικευμένα μέτρα”, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Τόνισε ότι η επόμενη φάση των μέτρων θα είναι ακόμα πιο εξατομικευμένη καθώς οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι. Σημείωσε ότι με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης η χώρα δεν θα έχει νέα μνημόνια. Πρόσθεσε ότι το βασικό είναι να γίνει προσεκτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

-Αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη τη Βοιωτία από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα 18 του μηνός ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λογω των επιβαρυμένων επιδημιολογικών δεδομένων.”Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι υπάρχει κάποια αύξηση των κρουσμάτων και θα είναι προφανές η παράταση των μέτρων απαγόρευσης”, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. “Η βασική λύση θα ήταν να τηρούνται σωστά τα μέτρα που ήδη έχουμε”, σημείωσε ο κ.Γώγος

-Για τις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη κλείδωσε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας πέντε χρόνια μετά τη διακοπή τους. Προηγήθηκε χθες σχετική πρόσκληση από την τουρκική πλευρά.

-Συνάντηση Πενς-Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με Αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν προτίθεται να παραιτηθεί πριν την λήξη της θητείας του, ενώ ο Αντιπρόεδρος δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 25 του Συντάγματος για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ.

-Η ανοσία έναντι του κορωνοϊού που παρέχει το εμβόλιο της Moderna διαρκεί τουλάχιστον για ένα έτος σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει