Ενημέρωση με ένα κλικ

Εμβόλιο: Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 26.090.000 δόσεις

Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει, κυλά σε σταθερές ράγες, επιταχύνει και θα επιταχύνει περισσότερο, όσο αυξάνονται οι παραλαβές δόσεων εμβολίων και πληθαίνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται με προορισμό την ασφάλεια και την ελευθερία, τόνισαν σήμερα κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19 η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 26.090.000 δόσεις, που αντιστοιχούν σε εμβολιασμό 15.450.000 πολιτών, είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, προχωρά κανονικά ο αρχικός σχεδιασμός. Έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 106 νοσοκομεία του ΕΣΥ και 5 στρατιωτικά και σε πολλά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου και ως αύριο ολοκληρώνονται οι παραδόσεις σε 19 σημεία της νησιωτικής χώρας. Κανονικά προχωρά και ο εμβολιασμός εργαζομένων και φιλοξενουμένων σε κλειστές δομές.

Σήμερα μέχρι τις 5 μ.μ. το απόγευμα, έγιναν 4.773 εμβολιασμοί και στο σύνολο από 27 Δεκεμβρίου έχουν γίνει 49.661 εμβολιασμοί, δηλαδή έχει επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 0,46 % του πληθυσμού.

Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού σε ιδιωτικά νοσοκομεία, και τις επόμενες ημέρες ο εμβολιασμός των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, οδοντίατρων και φαρμακοποιών. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν μεταφερθεί τα εμβόλια σε όλα τα σημεία της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει