Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταθερά πτωτικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταθερά πτωτικά, με πιέσεις σχεδόν σε όλο το μήκος του ταμπλό, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τη στήριξη των 800 μονάδων ώστε να μην μπει βραχυπρόθεσμα σε “τεχνικές” περιπέτειες.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,75% στις 804,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,79% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.915,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,32% στις 484,44 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα τη διορθωτική του πορεία, συμπαρασύροντας πλέον και τον γενικό δείκτη, ο οποίος αντιστεκόταν.

Οι στηρίξεις που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες απουσιάζουν σήμερα, με τον γενικό δείκτη πλέον να προσεγγίζει τη στήριξη των 800 μονάδων, το πρώτο προπύργιο των long πριν διολισθήσει προς χαμηλότερα επίπεδα.

Οι στηρίξεις λείπουν όμως και από τις διεθνείς αγορές, οι οποίες κινούνται σε αρνητικά εδάφη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού διεθνώς, καθώς οι χώρες “τρέχουν” να εμβολιάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τους ηλικιωμένους τους, τις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει