Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι βασικές ειδήσεις της ημέρας σε 10’’

Το Arthro.gr σας παρουσιάζει τις βασικές ειδήσεις της ημέρας:

-Ανοίγουν σήμερα μετά από σχεδόν δύο μήνες δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Οι ώρες προσέλευσης και αναχώρησης είναι κλιμακούμενες όπως έχει ορίσει ο διευθυντής κάθε σχολείου για τον περιορισμό του συγχρωτισμού.

-Το απόγευμα θα ξεκινήσει η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών ο οποίος θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

-“Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για ακόμα δύο εβδομάδες”, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Νίκος Σύψας.

-36 νέους θανάτους από κορωνοϊό ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ενώ 353 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Καταγράφηκαν 445 νέα κρούσματα, 172 στην Αττική και 75 στην Θεσσαλονίκη.

-Παρατείνονται έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Εορδαίας, Βοϊου και Κοζάνης. Επίσης, στις τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του δήμου Αρριανών Ροδόπης καθώς και στην Κάλυμνο.

 

-Στις ΗΠΑ η Δημοκρατική Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ταχείες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η απομάκρυνση από το αξίωμα του Προέδρου Τραμπ μετά την εισβολή των οπαδών στο Καπιτώλιο.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει